Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на вкусното и полезно песто от тученица:
Сложете в каната на блендер добре измитите листа и крехки връхчета от тученица, босилека, магданоза, орехите, слънчогледово семе, обелените скилидки чесън, сиренето, зехтина, олиото и ябълковия оцет.
Смелете всичко на средни обороти и по желание разредете с още зехтин и доовкусете с щипка сол. Пестото е готово!
Обелете сочните селски розови домати и ги нарежете на шайби.
Нарежете на малки плочки и сиренето.
В две чинии редувайте кръгче домат и парче сирене за Капрезето.
Залейте с пестото от тученица и украсете със стръкчета от растението.
Поднесете салатата Капрезе в български вариант и хапвайте с наслада!