Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват, добавя се разтопената мас, ванилията. Разбърква се. Добавя се брашно до получаване на хубаво меко тесто. Прехвърля се в пликче и се оставя да престои в хладилник.
От охладеното тесто се оформят малки топчета, слагат се в намаслените формички и се притиска към стените.
Кошничките се пекат на 170 градуса, като трябва да внимавате, за да не изгорят. Изваждат се при зачервяване.
Крем: Сокът от компот и захарта се сваряват.
Отдръпва се и се добавя маслото и смесените сухо мляко и какао. Леко се връща на котлона, разбърква се.
Напълнете кошничките с шоколадовия крем и украсете по избор.
Кошничките с течен шоколад са готови.
Коментари