Бисквитена торта с маскарпоне

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
07/04/2014
"Отдавна знаем, че маскарпонето е измислено единствено и само, за да може тортите, приготвени с него, да бъдат още по-вкусни и неустоими "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо71 738
  • Преглеждания за месеца358
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбиваме сметаната със захарта. Добавяме маскарпонето и разбиваме.

В дълбока чиния слагаме малко мляко. Потапяме бисквитите в млякото и ги редим в квадратна тава. Отгоре слагаме слой течен шоколад и го размазваме с лъжица.

Сипваме половината крем и редим пак слой от бисквитите. Намазваме ги с пласт шоколад и отгоре разстиламе другия крем.

Украсяваме бисквитената торта по желание с течен шоколад или какао. Оставаме в хладилника за около 24 часа.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Любителка на хубавите сладкиши
Любителка на хубавите сладкиши
17.05.2014 14:58
Кощунство е да съчетаваш маскарпоне и сметана с бисквити
2
8
дора
дора
17.05.2014 18:50
Тортата става уникална.Правила съм я доста пъти..
6
0