Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Ябълков сладкиш»Ябълков сладкиш с бишкоти и крокан

Ябълков сладкиш с бишкоти и крокан

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Ябълков сладкиш с бишкоти и крокан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • бишкоти - 2 пакетчета
  • ябълки - 5 - 6 бр.
  • канела - 1 пакетче
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • сметана - 500г заквасена
  • захар - 1/2 и 1 супена лъжица за крокана.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На едно ренде настържете обелените ябълки. Залейте ги с няколко супени лъжици вода и ги смесете със захарта. Сварете ги леко да омекнат, сипете канелата, разбъркайте и оставете сместа настрани. Докато свършат продуктите, в една правоъгълна форма редете пласт бишкоти и пласт ябълкова смес.

Последния пласт трябва да бъде ябълкова смес. С натрошени бишкоти запълвайте празнините между бишкотите. Сложете за 2-3 часа в хладилника подредения сладкиш. Разбийте сметаната със захарта и залейте сладкиша.

Вдигнете го в хладилника, но преди това изравнете повърхността му.

Пригответе крокана: Намаслете с олиото подходящ съд, сипете захарта и я карамелизирайте до златист цвят. Махнете го от диска и го оставете да се охлади. Вземете чукчето от хаванчето и карамела го начукайте, така че да се получат различни по форма парчета и с тях посипете сладкиша. По желание може да смесите крокана с орехи.

Докато стане време за поднасяне го дръжте в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: