Начин на приготвяне
Обелете тиквата, нарежете я на парчета и изпечете с половин чаша захар, 20 г масло и малко водичка в подходяща тава. Когато тиквата се изпече, не трябва да остава никаква течност в съда. Оставете я да изстине.
Сварете макароните в подсолена вода според указанието на опаковката. Измийте ги със студена вода и отцедете добре.
Разпределете сварените макарони върху изпечената тиква и залейте с млечно-яйчената смес, която сте приготвили от разбитите със захарта яйца, прясното мляко и ванилията.
Разпределете кравето масло на парченца отгоре и сложете тавата във предварително загрята фурна на 185 °C за около 45- 50 мин до готовност.
Оставете изпечените макарони да изстинат и нарежете на порции.
Поръсете с пудра захар и смлени орехи макароните на фурна.
Да Ви е сладко с моите макарони на фурна с тиква и орехи!