Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони на фурна с тиква и орехи

Макарони на фурна с тиква и орехи

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Макарони на фурна с тиква и орехи
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Да Ви е сладко с моите макарони на фурна с тиква и орехи - няма по-приятна следобедна закуска по това време на годината"

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г
  • яйца - 5 бр.(размер М)
  • захар - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1л.
  • ванилия - 1 пак.
  • краве масло - 100 г
  • тиква - 1.5 кг Цигулка или Матилда
  • орехи - 3 с.л. (смлени)
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата, нарежете я на парчета и изпечете с половин чаша захар, 20 г масло и малко водичка в подходяща тава. Когато тиквата се изпече, не трябва да остава никаква течност в съда. Оставете я да изстине.

Сварете макароните в подсолена вода според указанието на опаковката. Измийте ги със студена вода и отцедете добре.

Разпределете сварените макарони върху изпечената тиква и залейте с млечно-яйчената смес, която сте приготвили от разбитите със захарта яйца, прясното мляко и ванилията.

Разпределете кравето масло на парченца отгоре и сложете тавата във предварително загрята фурна на 185 °C за около 45- 50 мин до готовност.

Оставете изпечените макарони да изстинат и нарежете на порции.

Поръсете с пудра захар и смлени орехи макароните на фурна.

Да Ви е сладко с моите макарони на фурна с тиква и орехи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: