Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони с тиква на фурна

Макарони с тиква на фурна

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Макарони с тиква на фурна
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Най-обичаният десерт на малки и големи вече в един разкошен вариант с тиква"

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г
  • масло - 125 г
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 4 бр.
  • тиква - 1 кг
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните според указанието. Отцедете ги и разбъркайте с половината от маслото.

В тенджера разтопете другата част от маслото и задушете настърганата тиква. Поръсете с малко канела. В купа разбийте яйцата с млякото и захарта.

В тавичка изсипете част от макароните. Покрийте с част от тиквата, пак макарони и т.н, като завършите с макарони.

Залейте с разбитите яйца и мляко. Печете на 200 градуса за около 40-45 минути.

Оставете макароните на фурна да се охлади и поръсете със захар.

Макароните с тиква на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: