Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Пълнозърнест вит бюрек със сирене

Пълнозърнест вит бюрек със сирене

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Пълнозърнест вит бюрек със сирене
Снимка: AneliaStefanova
1 / 5
16/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Закуската е готова, има ли гладни? Ставайте и грабвайте по едно парче бюрек!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г пълнозърнести
  • кисело мляко - 200 г
  • сирене - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • олио - 50 мл
  • сол - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много вкусна вариация на вита баница - идеална за закуска.

Киселото мляко се смесва със содата и се оставя да шупне.

Яйцата се разбиват и към тях се прибавя киселото мляко. Натрошава се и сиренето. Добавя се солта и сместа се разбърква.

С помощта на четка се намазва една кора с олио, върху нея се слага втора кора и отново се намазва с олио.

Слагат се две-три супени лъжици от плънката и корите се навиват на руло. По този начин се приготвят всички кори за баница.

Подреждат се в кръгла тава, като всяка кора се навива в кръг, около предишните, така че всички кори да образуват един голям кръг.

Навитият бюрек се пече на 200 градуса, докато стане приятно препечен.

След като се изпече, се изважда от фурната, напръсква се с вода и се покрива с кърпа, за да омекне.

Пълнозърнест вит бюрек със сирене сервираме с айрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Чудесен е!
17.10.2022 07:57