Начин на приготвяне
Много вкусна вариация на вита баница - идеална за закуска.
Киселото мляко се смесва със содата и се оставя да шупне.
Яйцата се разбиват и към тях се прибавя киселото мляко. Натрошава се и сиренето. Добавя се солта и сместа се разбърква.
С помощта на четка се намазва една кора с олио, върху нея се слага втора кора и отново се намазва с олио.
Слагат се две-три супени лъжици от плънката и корите се навиват на руло. По този начин се приготвят всички кори за баница.
Подреждат се в кръгла тава, като всяка кора се навива в кръг, около предишните, така че всички кори да образуват един голям кръг.
Навитият бюрек се пече на 200 градуса, докато стане приятно препечен.
След като се изпече, се изважда от фурната, напръсква се с вода и се покрива с кърпа, за да омекне.
Пълнозърнест вит бюрек със сирене сервираме с айрян.
Коментари