Начин на приготвяне
Жълтъкът и белтъкът на яйцето се отделят.
Рикотата, жълтъкът и кленовият сироп се смесват в блендер до получаване на жълтеникав плътен крем. Ако е твърде течен, се добавя още рикота.
Бутертестото се охлажда в хладилника, разстила се и се нарязва на 8 еднакво големи парчета.
В средата на парчетата се слагат по 2-3 с.л. от крема, поръсват се с настъргания шоколад.
Сфолиателите се завиват, поставят се в тавичка, покрита с хартия за печене и се намазват с белтък.
Пекат се на 230 градуса във фурна за 20 мин.
Това е мързеливият и лесен вариант без разточване на тесто за сфолиатели, а вкусът е почти идентичен.
Похапнете бързите сфолиатели с кленов сироп, докато са още топли домашните бутерки.