Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура. Пресяваме брашното и добавяме бакпулвера и объркваме, за да се смесят.
В купа слагаме яйцата и захарта и разбъркваме много добре с миксер. Добавяме олиото и пак разбиваме добре. Постепенно слагаме брашното и разбиваме с миксера.
Прибавяме кленовия сироп и объркваме до гладка еднородна смес.
Обелваме и почистваме круши и ги нарязваме на малки кубченца и ги слагаме в купата. Объркваме всичко.
Намазваме с масло тавичка с диаметър 26 см и я набрашняваме. Изсипваме кашата и я разстиламе равно.
Печем сладкиша в леко загрята на 170°C фурна до готовност.
След като се опече, вадим и оставяме да изстине.
Режем сладкиша с круши на триъгълници.
Да ви е сладко!