Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Трицветни спагети с карфиол и сметана

Трицветни спагети с карфиол и сметана

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Трицветни спагети с карфиол и сметана
Снимка: Viktoriya Afzali
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"За любителите на месо могат да си добавят пиле към запържването на лука и да продължават с останалата част от рецептата. Да ви е вкусно!"

Необходими Продукти

  • трицветни спагети - 400 г
  • карфиол - 1/2 глава
  • тиквичка - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • царевица - 1 консерва
  • сметана - 1 малка кутия
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 20 г
  • пармезан - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме спагетите за 7 минути в подсолена вряща вода, в която има 1 супена лъжица олио. Оставяме ги в тенджерата заедно с водата да стоят до пълна готовност. В това време готвим едновременно соса.

Първо, си измиваме карфиола и тиквичката. Режем карфиола на розички, а тиквичката на ленти. Обелваме лука и чесъна. Измиваме и режем на ситно.

В сгорещен дълбок тиган сипваме останалото олио. Добавяме лука и чесъна и запържваме за 2 минути. След това прибавяме тиквичката и карфиола.

Разбъркваме и задушаваме под капак 5-6 минути. Бъркаме отново и слагаме масло, сол, черен пипер, отцедената царевица и 2 черпака от водата на спагетите.

Оставяме под капак още 5 минути. Прецеждаме спагетите от водата и ги добавяме към соса.

Настъргваме пармезана и половината го прибавяме към соса. Сипваме сметаната и разбъркваме за още 1 минута, за да се смесят съставките.

Сервираме горещите спагети и поръсваме отгоре с пармезан. Трицветните спагети с карфиол и сметана стават много вкусни и сочни.

За любителите на месо могат да си добавят пиле към запържването на лука и да продължават с останалата част от рецептата за спагети с карфиол. Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: