Начин на приготвяне
Накиснете фурмите в гореща вода за 30 минути, за да омекнат. В моя случай това бяха около 20 сушени фурми.
Разтопете в съд на водна баня шоколада и прибавете към него фъстъченото масло. Разбъркайте до хомогенност.
Смелете ядките в блендер.
Прибавете към ядките фурмите, отцедени от водата, и блендирайте.
Прибавете ядките и фурмите към шоколадовата смес и разбъркайте всичко с лъжица.
Сместа за здравословните бонбони е готова и може да оформите малки топчета.
Наредете ги върху поднос и сложете в хладилник за 30 минути, за да стегнат.
След това разтопете шоколад (50 г) и прибавете към него 2-3 лъжици олио. Разбъркайте.
Извадете полезните бонбони от хладилника и ги потопете в разтопения шоколад.
Най-лесно ще стане като набодете всеки веган бонбон на дървено шишче и го потопите в шоколада.
Тъй като бонбоните са охладени, шоколадът стяга бързо.
Поставете бонбоните в хартиени капсули и поръсете с малко смлени ядки. Аз ползвах шамфъстък.
Половината направих така, а останалите овалях в смлян шамфъстък, в центъра на всеки бонбон направих малки дупчици с дръжката на бъркалка и напълних с шоколад.
От това количество направих 35 здравословни шоколадови бонбони.
Сложете здравословните шоколадови бонбони в хладилник за 2 часа и след това са готови да им се насладите.
Бон Апети!