Начин на приготвяне
Първо, се приготвя домашният млечен крем.
800 мл от прясното мляко заедно със захарта слагаме на котлона да заври.
Останалата част от прясното мляко 200 мл разбиваме заедно с жълтъците и брашното.
Прецеждаме през цедка, да не останат бучки.
След като млякото заври, на тънка струя добавяме яйчената смес.
Бъркаме непрекъснато до сгъстяване на крема и отстраняваме от котлона.
Тавата намазваме с масло.
Върху два листа от корите за баница мажем с разтопеното краве масло и слагаме от млечния крем в края. Завиваме на руло и подреждаме в тавата.
Така всеки два листа от корите за баница мажем с краве масло и млечния крем.
Сладката баница с млечен крем печем на 180°C за около 30 минути.
Готовата сладка баница мажем с краве масло и поръсваме с пудра захар.