Кекс със слънчогледови семки и моркови

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
13/04/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 028
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Форма за печене 25 см се намазва с масло. Брашното, бакпулверът, джинджифилът, индийското орехче и содата се пресяват. Маслото, кафявата захар и яйцата се разбиват с миксер на високи обороти, докато станат на крем.

Прибавят се морковите, лешниците, слънчогледовите семки и сухите съставки. Размесва се добре. Тестото се прехвърля във формата за печене. Пече се около 70-80 мин. Оставя се кексът да изстине напълно.

Глазура: Разбива се Крема сиренето, маслото, портокаловата кора, заедно с маслото и пудрата захар до получаването на глазурата. Кексът се покрива с готовата вече глазура.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Diana
Diana
27.03.2016 08:19
Обожавам десертите с моркови. Правила съм подобен кейк с орехи, но този със слънчогледовите семки ми звучи интересно. Записвам си за проба :)
1
0
Лиляна Чокова
Рецептата е божествена, всяка състава си е на мястото, а резултата е вкусени се топи в устата, само да добавя, лешниците да се смелят или начукат в хаванче, семките да са сурови и да се сложат цели в тестото и задължително глазурата като изстине хубаво блата.
0
0