Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с плод от хвойна

Пилешки дробчета с плод от хвойна

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Пилешки дробчета с плод от хвойна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 1 глава, на ситно
  • чесън - 1 скилидка, на ситно
  • хвойна - 10 бр. плодове
  • мащерка - 1 връзка, на ситно
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • шери - 2 с.л.
  • грозде - 175 г, малки зърна
  • хляб - 2 филии, бял
  • магданоз - за укаса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се измиват, изрязват се сухожилията и се режат на парченца.

В зехтинът се запържват пилешките дробчета, прибавят се лукът, чесънът, мащерката и черен пипер.

Държи се на огъня около 4 мин. Прибавя се шерито, гроздовите зърна. Хлябът се препича и се реже на малки парчета.

Ястието се прехвърля в подходяща чиния за сервиране и се декорира с магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: