Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бирени Мезета»Панирани пилешки дробчета

Панирани пилешки дробчета

28/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Сочни панирани пилешки дробчета, поднесени с много вкус"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • яйца - 2 - 3 бр., ако са малки
  • брашно - 1 к. ч.
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват и почистват добре. В тенджерка се загрява малко вода и се пускат в нея за 3-4 минути докато побелеят. Изваждат се с решетъчна лъжица и се отцеждат, после се срязват на две части.

Разбиват се в купа яйцата с малко сол, черен пипер, брашното и киселото мляко да стане гъста каша. Всяко парче пилешки дроб се топи в сместа и се пържи в гореща мазнина.

Изваждат се върху хартия да попие мазнината. Поднасяме с прясна салата от краставици. Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За пръв път правя такива дробчета, станаха перфектни,пържат се за секунди!
Определено ще повторя пак рецептата!
15.09.2022 22:29
1