Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Чорбаджийски пилешки дробчета

Чорбаджийски пилешки дробчета

Чорбаджийски пилешки дробчета
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5
"Знаете ли защо им викат чорбаджийски? Защото само с една порция от тях ще се наядете като чорбаджийско дете на Задушница"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 7 - 8 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • домати - 2 бр.
  • подправки - черен пипер, чубрица, сол
  • бяло вино - малко
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям дълбок съд запържвам нарязания лук, моркови, гъби, чесън, 1 ч.л. червен пипер, краставичките.

Добавям нарязаните домати, черен пипер, малко бяло вино, чубрица. Сместа поставяме в йенско стъкло.

Овалваме пилешките дробчетата в брашно и ги поставяме върху сместа.

Поставяме съда във фурната за около 20-30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: