Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от риба тон с маслини

Пастет от риба тон с маслини

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пастет от риба тон с маслини2 / 2
06/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр. (твърдо сварени)
  • риба тон - 300 г от консерва
  • масло - 100 г
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • маслини - 12 бр.
  • риган - сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разрязват на половинки и жълтъците се изваждат. Намачкват се добре и се разбъркват с омекналото масло и рибата от консервата.

Към сместа се прибавят доматеното пюре, черният пипер и накълцаният магданоз.

Разбърква се до получаване на гладък пастет. Пастетът се шприцова в белтъците или върху хлебни хапки.

Украсяват се с нарязаните на ситно маслини и се поръсват с малко сушен риган или розмарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: