Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Домашни пастички с течен шоколад

Домашни пастички с течен шоколад

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Домашни пастички с течен шоколад
Снимка: Людмила
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Лесни, ефектни и много вкусни домашни пастички"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 чаша
  • ванилия - 1 брой
  • бакпулвер - 1 брой
  • брашно - 1 чаша
  • плодове - 1 бр. круша или ябълка
  • олио - за намазване на тавата
  • За сиропиране
  • бейлис - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 4 - 5 с.л.
  • Глазура
  • течен шоколад - 4 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • За слепване
  • бял шоколад - 4 с.л или по ваш вкус
  • За поръсване
  • бисквити
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбих яйцата със захарта. Добавих ванилията, бакпулвера и брашното. Разбърках до еднородна смес.

Тестото сложих в тава с диаметър около 28 см, която предварително намазах с олио обилно. Върху блата нарязах тънки парченца круша - за свежест на пандишпана.

Пекох на 200 градуса до суха клечка - около 20 мин.

Охладих блата и нарязах на триъгълници. Сиропирах леко.

Слепих ги два по два с бял течен шоколад.

Глазурата приготвих от четири лъжици кафяв течен шоколад, лъжица олио и две-три лъжици вода. Всичко загрях в микровълновата, разбърках добре и залях пастичките.

Поръсих ги с маслени трохи от бисквити.

Домашните пастички с течен шоколад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: