Туршия за шия
Turšija za šiju

Туршия за шия

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3064k1k2k2
Туршия за шия
Снимка: Дони Ники
1 / 3
01/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Нали знаете израза Няма шия от туршия...Е, въпросът с тази не стои така И наздраве!"

Необходими Продукти

  • зеле - 2 бр. средно големи
  • моркови - 1 кг
  • камби - 1 кг
  • карфиол - 1 глава
  • магданоз - връзка
  • керевиз - 1 връзка
  • винен оцет - 700 мл 6%
  • сол - 1 ч.ч. (200 мл вместимост)
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • натриев бензоат - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се измиват и рендосан или нарязват на ситно.

Магданозът и керевизът се нарязват и добавят към продуктите.

В тенджера се сипва олиото, оцетът, солта, захарта и се слагат на котлона да се загреят и разтваря.

Последно се слага натриев бензоат към сиропа и се заливат зеленчуците. Объркват се добре.

Трябва да престоят така 24 часа, като се разбъркват периодично.

В измити и подсушени буркани се разсипва готовата туршия и останалата марина се долива в бурканите по равно.

Слагат се капачки, не се стерилизират бурканите с туршия.

Няколко дни бурканите с туршия за шия се разклащат, съхраняват се на тъмно и хладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: