Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Сандвич от франзела с гъби

Сандвич от франзела с гъби

Сандвич от франзела с гъби
Снимка: Йорданка Караджова
1 / 5
05/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Топли сандвичи с гъбки, разтопен кашкавал и масло... Ммм, вкусотия!"

Необходими Продукти

  • франзела - 2 бр. малка
  • кладница - 200 г
  • лютеница - 10 с.л.
  • масло - 50 г
  • сол
  • кашкавал - 200 г
  • чубрица
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво гъбите и ги нарязваме на ленти.

Маслото се загрява в тиган, прибавяме гъбите, посоляваме и пържим до златисто и до изпаряване на водата от гъбите кладница.

Докато гъбите се пържат, вземаме франзелите и внимателно с ръце ги правим на лодка, като се разцепва с пръсти отстрани, а не дъното или горната част.

Не издълбаваме, а само придръпвате месестата част на франзелата встрани.

Кашкавалът се рендосва на по-едро ренде.

Пълним лодките с около 5-6 лъжици лютеница, изпържените гъби и кашкавала.

Върху решетката от фурна слагаме хартия за печене и печем на вентилатор на 180 градуса, като решетката е по средата на фурната.

Печем за около 5-10 минути или до задоволителен за вас вид.

След изваждане от фурната поръсваме с чубрица и шарена сол или с подправка по ваш избор. Вегетарианският сандвич се поднася разрязан на две.

Насладете се на сандвича от франзела с гъби!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#325598
Потребител#325598
Бързо и вкусно!
08.07.2023 12:43
2