Начин на приготвяне
Измиваме хубаво гъбите и ги нарязваме на ленти.
Маслото се загрява в тиган, прибавяме гъбите, посоляваме и пържим до златисто и до изпаряване на водата от гъбите кладница.
Докато гъбите се пържат, вземаме франзелите и внимателно с ръце ги правим на лодка, като се разцепва с пръсти отстрани, а не дъното или горната част.
Не издълбаваме, а само придръпвате месестата част на франзелата встрани.
Кашкавалът се рендосва на по-едро ренде.
Пълним лодките с около 5-6 лъжици лютеница, изпържените гъби и кашкавала.
Върху решетката от фурна слагаме хартия за печене и печем на вентилатор на 180 градуса, като решетката е по средата на фурната.
Печем за около 5-10 минути или до задоволителен за вас вид.
След изваждане от фурната поръсваме с чубрица и шарена сол или с подправка по ваш избор. Вегетарианският сандвич се поднася разрязан на две.
Насладете се на сандвича от франзела с гъби!
Коментари