Бонбони с лимец

AqAq
Новак
1828202k
Бонбони с лимец2 / 2
03/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
30
"Залъжете глада за сладко с тези здравословни сурови бонбонки"

Необходими Продукти

  • лимец - 1 ч.ч.
  • слънчогледови семки - 100 г смлян суров слънчоглед
  • фурми - 30 броя обелени
  • орехи - 50 г смлени
  • бадеми - 30 г смлени
  • лешници - 30 г смлени
  • тахан - 4 с.л. сусамов
  • брашно от рожков - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лимеца от предната вечер във вода. На следващия ден го отцедете.

Лимецът се смила с малко вода в блендер, докато се получи бяла и гъста каша.

В купичка намачкайте почистените фурми и добавете кашата от лимец.

Добре объркайте и добавете смлените слънчогледови семки (които също може да накиснете предварително), канелата и рожковото брашно. Хомогенизирайте сместа.

От нея оформете сурови бонбони с мокри ръце.

Оваляйте ги по желание в кокосови стърготини, както и в брашно от рожков.

Дано ви допаднат тези полезни бонбони с лимец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Филчева
Филчева
Лимеца трябва да е покълнат. С брашно няма да се получи. Само, че тук не е уточнено. Ето оригиналната рецепта:

Продукти:

1 чаена чаша покълнал лимец;
100 г смлян суров белен слънчоглед;
30 броя обелени фурми;
50 г смлени орехи;
30 г смлени бадеми;
30 г смлени лешници;
4 с.л. сусамов тахан;
1 с.л. брашно от рожков;
1 ч.л. канела.


Приготвяне:

Смелете покълналия лимец с малко вода в блендер или чопър. Отначало сложете съвсем малко вода и при необходимост добавете още малко. Накрая трябва да се получи гъста бяла каша с добре смлян лимец.
В отделен съд намачкайте обелените и почистени от костилки фурми.
Добавете кашата от лимец и разбъркайте добре.
Добавете смлените ядки, канелата и рожковото брашно.
Разбъркайте и омесете всичко добре до получаването на хомогенна смес-тесто.
Оформете на топчета. В случай, че сместа лепне, може да оформяте топчетата с мокри ръце.
Топчетата могат да се овалят в кокосови стърготини, както и в брашно от рожков.
Бонбоните са готови. Радвайте се на плодовете на земята и Слънцето и ги споделяйте

източник:
15.03.2014 17:52
4
1
Покажи всички подкоментари
Валя
Валя
Ако се купи брашно от лимец?
14.03.2014 17:08