Тази рецепта коментираха

Анонимен
Филчева
Филчева
Лимеца трябва да е покълнат. С брашно няма да се получи. Само, че тук не е уточнено. Ето оригиналната рецепта:

Продукти:

1 чаена чаша покълнал лимец;
100 г смлян суров белен слънчоглед;
30 броя обелени фурми;
50 г смлени орехи;
30 г смлени бадеми;
30 г смлени лешници;
4 с.л. сусамов тахан;
1 с.л. брашно от рожков;
1 ч.л. канела.


Приготвяне:

Смелете покълналия лимец с малко вода в блендер или чопър. Отначало сложете съвсем малко вода и при необходимост добавете още малко. Накрая трябва да се получи гъста бяла каша с добре смлян лимец.
В отделен съд намачкайте обелените и почистени от костилки фурми.
Добавете кашата от лимец и разбъркайте добре.
Добавете смлените ядки, канелата и рожковото брашно.
Разбъркайте и омесете всичко добре до получаването на хомогенна смес-тесто.
Оформете на топчета. В случай, че сместа лепне, може да оформяте топчетата с мокри ръце.
Топчетата могат да се овалят в кокосови стърготини, както и в брашно от рожков.
Бонбоните са готови. Радвайте се на плодовете на земята и Слънцето и ги споделяйте

източник:
15.03.2014 17:52
4
1
Покажи всички подкоментари
Валя
Валя
Ако се купи брашно от лимец?
14.03.2014 17:08