Начин на приготвяне
Маслото се оставя на стайна температура, докато омекне. С помощта на миксер се разбива, като към него се добавя постепенно лъжица по лъжица карамелизираното кондензирано мляко, без да се спира миксера. Трябва да се получи пухкава и еднородна смес.
В друга купа се разбива с миксера течната сметана с една лъжица захар до получаването на пухкав крем.
Съдържанието на двете купи се смесва, като се бърка с шпатула, докато се хомогенизира.
В чиния за торта се слага готов блат и се намазва с 1/5 от крема. Слага се отгоре с леко притискане следващият блат, отново крем и така до изчерпването на продуктите.
Накрая се завършна с крем и цялата медена торта се намазва хубаво отстрани и отгоре с крем и се поръсва със смлените орехи.
Отгоре се украсява с бонбони по избор или с цели орехови ядки.
Тортата Медовик се покрива и се прибира в хладилник минимум 24 часа преди консумация.
Да ви е сладко с моята торта Медовик с готови блатове!
Коментари