Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Френска селска торта с блатове Медовик

Френска селска торта с блатове Медовик

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Френска селска торта с блатове Медовик
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
15/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Понякога парче торта е всичко, от което имате нужда, за да се усмихнете - вижте как сами да си приготвите лесно тази великолепна торта"

Необходими Продукти

  • блатове - 1 пак. за медена торта
  • за сметановия крем
  • заквасена сметана - 500 г, 20%
  • захар - 300 г
  • За крема от кондензирано мляко
  • кондензирано мляко - 360 г
  • масло - 200 г
  • За поръсване
  • бисквити - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като блатовете за торта са готови, пристъпваме направо към приготвянето на двата вида крем. Разбиваме сметаната със захарта, като не я добавяме наведнъж, а лъжица по лъжица. Кондензираното мляко разбиваме с маслото, което трябва да е със стайна температура, но да не е съвсем втечнено.

Поставяме крем за торта по избор на дъното на съд с падащи стени, като отгоре поставяме първата кора. Правим го така, за да е мека и сочна.

Редуваме блатовете с двата вида крем, като няма значение тяхната последователност. Колкото повече крем сложите, толкова по-сочна ще е тортата. Завършваме с пласт крем.

Бисквитите се натрошават на трохи с помощта на блендер или точилка. Готовата френска селска торта се поръсва с трохите отгоре и отстрани по желание. Оставя се да престои 1-2 часа на стайна температура, след което се прибира за 6-8 часа минимум в хладилник.

Може да се декорира по желание.

Източник: Светлана Георгиева от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: