Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Пушена пъстърва с круши и рукола

Пушена пъстърва с круши и рукола

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Пушена пъстърва с круши и рукола1 / 2
21/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъстърва - 4 бр., пушена
  • круши - 2 бр.
  • радичио - 1 глава
  • рукола - 50 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • орехи - за сервиране или черен хляб
  • За дресинга
  • лимони - 1/2 бр. на сок
  • зехтин - 2 с.л.
  • За соса
  • сметана - 2 с.л., заквасена
  • сметанов сос - 2 с.л. с хрян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървата се чисти от кожата и костици, реже се на парченца.

Крушите се разполовяват и се поръсват с лимонов сок, за да запазят свежестта си. Прибавят се руколата и радиачио. Осолява се.

За дресенига се смесват лимоновия сок и зехтина и се залива салатата.

За соса се смесват сметановия сос с готовия сметанов сос с хрян.. Пъстървата се залива със соса. Сервира се с поръсена с орехи или с черен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

nikola
nikola
Оценка 6
21.03.2014 15:47