Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с пушена пъстърва

Киш с пушена пъстърва

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Киш с пушена пъстърва
Снимка: Искра
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Киш с пушена пъстърва - специален поздрав от френската кухня за вас"

Необходими Продукти

  • брашно - 225 г
  • сол - щипка
  • олио - 100 г
  • кашкавал - 75 г, ситно настъргани/25 г за тестото, 50 г за пълнежа/
  • пушена пъстърва - 100 г на парчета
  • пресен лук - 1 стрък, ситно нарязан
  • пресен копър - 1 с.л., нарязан
  • яйца - 3 разбити
  • кисело мляко - 150 г
  • черен пипер - прясно смлян на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашното, солта и мазнината.

Добавяме кашкавала, размесваме добре и прибираме в хладилника за 10-20 минути.

Разточваме тестото за киш, слагаме го в тавата, като оформяме борд и печем киша 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

За пълнежа смесваме пъстървата, лука, копъра и кашкавала.

Добавяме яйцата и киселото мляко, изсипваме върху тестото и печем киша с пушена пъстърва 30-35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: