Начин на приготвяне
Първо, смиламе с блендер чаени бисквити и орехите. Слагаме ги в купа и добавяме мекото масло. Омесваме добре с ръце.
Тази смес сипваме в тава с падащо дъно (26 см), покрита с хартия за печене. Разпределяме хубаво, като притискаме с ръце, за да получим равен блат.
В друга купа разбиваме крема сиренето и захарта с миксер. Добавяме яйцата едно по едно, като продължаваме да разбиваме. Накрая ванилията.
Готовия крем сипваме върху бисквитения блат. Заглаждаме с помощта на силиконова шпатула.
Печем на 150 °C в предварително загрята фурна за около 25-30 минути.
Изпечения чийзкейк оставяме да се охлади напълно. Отгоре разпределяме сладкото от малини и слагаме в хладилника за няколко часа, да стегне.
Преди да сервираме поръсваме с настърган черен шоколад.
Украсяваме чийзкейка с домашно сладко от малини с листенца прясна мента.
Източник: Цветомира Пенкова - Кулинарна Мрежа