Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата спанак и рукола със запечено козе сирене

Салата спанак и рукола със запечено козе сирене

Petya KPetya K
Новак
236
Салата спанак и рукола със запечено козе сирене
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Гарантирано една от най-вкусните салати, които някога ще опитате - салата спанак и рукола със запечено козе сирене"

Необходими Продукти

  • козе сирене - 350 г
  • зехтин - 80 мл
  • панировка - 30 г готова /галета
  • мащерка - 1/2 ч.л. /4 стръка прясна
  • розмарин - 1/2 ч.л. /1 стрък пресен
  • рукола - 100 г
  • спанак - 200 гр.
  • семена - 2 с.л. (тиквено, слънчогледово, ленено, сусамово)
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Козето сирене се нарязва на шайби с дебелина от 2 см.

Мащерката и розмаринът се наситняват и се разбъркват със зехтина.

Сиренето се залива с ароматния зехтин и се прибира в хладилник да се маринова.

Минимум 10 мин, преди да се готви, се прибира във фризер, да стегне.

Замразеното сирене се овалва в панировка и се подрежда в тава. Прибира се във фризер за 10 минути.

Печете сиренето за 6–8 минути (до златисто) в загрята на 200 °C фурна, с вентилатор.

Спанакът и руколата се смесват.

Оцетът се разбърква с горчицата и 80 мл от зехтина от мариноването и се прибавя към зеленолистните.

Отгоре салатата рукола се поръсват семената.

Запеченото сирене се сервира със салатата и вашата салата спанак и рукола със запечено козе сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: