Начин на приготвяне
Нудълите се приготвят според инструкциите на опаковката. Отцеждат се, изплакват се със студена вода и се смесват с малко олио да не залепват.
Докато се варят нудълите, се приготвя сосът. Всички продукти за него се смесват в малка тенджерка и сместа се слага на котлона да заври.
Намалява се на слаба степен и се оставя за около 5 минути да се сгъсти. След това се сваля от котлона и се оставя да поизстине, като през това време ще се сгъсти още.
Тофуто се нарязва на кубчета и в сгорещено олио се запържва от всички страни в малко сусамово олио и по желание малко соев сос.
Гъбите се нарязват на лентички и се запържват в сгорещено олио с щипка сол. Когато поомекнат, се прибавя половината от соса. Готви се още няколко минути да се смесят вкусовете и се сваля от котлона. Останалият сос се смесва с нудълите.
Нудълите се разпределят на порции. Отгоре се разпределят гъбите, тофуто и се поръсва с нарязан зелен лук и сусам.
Терияки нудълите с гъби са готови.