Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Японски нудъли в мисо бульон с гъби шийтаке

Японски нудъли в мисо бульон с гъби шийтаке

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
Японски нудъли в мисо бульон с гъби шийтаке
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
22/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Може сега да ви звучи доста странно тази рецепта за японска гъбена супа, но само защото още не сте я опитали. Ще се влюбите в нея в този толкова различен вкус"

Необходими Продукти

  • нудълс - 150 грама японски сомен
  • шийтаке - 100 грама
  • тофу - 200 грама
  • спанак - 2 шепи, измит
  • зелен лук - 1 стрък
  • мисо - 2 - 3 с.л. светла паста
  • джинджифил - на прах
  • сусам
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите шийтаке се нарязват на хапки, а тофуто - на кубчета.

В 750 мл вряща вода се разтваря мисо пастата, добавя се джинджифил и се прибавят гъбите. Оставят се за около 2 минути.

Нудълите се слагат във вряща вода и се оставят захлупени на изключен котлон за около 5 минути.

Към гъбите се прибавя нарязаното тофу, измитият спанак и още сол на вкус, ако е необходимо.

Спагетите нудълс се отцеждат добре.

В купички се разпределят нудълс и се налива от супата с гъби. Поръсва се с нарязан зелен лук и сусам.

Японска гъбена супа с шийтаке е готова за похапване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: