Начин на приготвяне
Гъбите се заливат с гореща вода според инструкциите на опаковката и се оставят да се накиснат.
Лукът, пиперката и морковът се нарязват на лентички, чесънът се наситнява. Измива се спанакът.
Спанакът се слага във вряща вода и се захлупва. Оставя се, докато омекне и се свие. Когато това стане, се изважда от водата и се прехвърля в друг съд. Измива се студена вода и се изстисква. Нарязва се на по-едро.
Нудлите се слагат във вряща вода според инструкциите на опаковката и се варят около 7 минути. Когато са готови, се изплакват със студена вода и се изцеждат добре. Слагат се в купа и се нарязват няколко пъти с кухненски ножици. Добавя се сусамовото олио, 1 ч.л. от соевия сос и захарта и се разбърква добре с дървена лъжица или бъркалка.
В сгорещено олио се запържва лукът и чесънът с щипка сол, докато стане прозрачен. Прехвърля се в друг съд и се прехвърля в купата при нудлите.
В сгорещено олио се запържват морковът и пиперката с щипка сол и се прехвърлят и те при нудлите.
Накрая в сгорещено олио се запържват и гъбите шийтаке и им се добавя малко соев сос. И ти се прехвърлят към нудлите.
Накрая се прибавя към нудълите и спанакът и всичко се разбърква добре.
При сервиране върху всяка порция може да се поръси сусамово семе и по желание да се сложи 1 изпържено яйце.
* Ястието може да се направи и с малко телешко или друго месо по избор.
** Освен гъбите шийтаке може след лука да се запържат отделно и друг вид гъби, също нарязани на лентички.