Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Удон нудъли с гъби и зеле

Удон нудъли с гъби и зеле

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Удон нудъли с гъби и зеле
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Не пропускайте да приготвите тези удон нудъли с гъби и зеле още тази седмица"

Необходими Продукти

  • соев сос - 6 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • сусамово олио
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил на прах - 1 к.л.
  • удон нудъли - 150 г
  • печурки - 250 г
  • зеле - 150 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нудълите се сваряват на половина.

През това време се смесва соевият сос с меда, оризовия оцет, джинджифила и чесъна.

Гъбите се нарязват на по-дебели филийки, зелето на лентички, а зеленият лук - не на много дребно.

Сварените нудъли се изцеждат.

В сгорещено сусамово олио се запържва зеленият лук с гъбите, а след това се добавя и зелето.

Изсипват се нудълите и сосът.

Разбърква се и се оставя да се готви няколко минути до готовност на всички продукти.

Като се свалят от котлона удон нудъли с гъби и зеле, се поръсва с малко сусам преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: