Терияки тофу

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
4857k2k1
Терияки тофу
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Сервирайте Терияки тофу към супи, салати, като предястие с клечки или както фантазията ви позволи"

Необходими Продукти

  • тофу - 200 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • сусам - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • нишесте - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тофуто на малки парченца и го изстискай много добре с кухненска хартия.

В купичка смесете соевия сос, зехтина, нишестето, червения и черния пипер, сусама, джиджифила и меда.

Сложете тофуто в купа и добавете получения сос.

Разбъркайте внимателно и оставете за 10 минути.

Поставете тофуто върху хартия за печене.

Загрейте фурна на 200°С и изпечете тофуто за 10 минути.

Сервирайте Терияки тофу към супи, салати, като предястие с клечки или както фантазията ви позволи.

Виж също как се приготвя печено тофу или научи кои подправки са подходящи за тофу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: