Кейк с нектарини

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
03/06/2011
"С уникален аромат и подсладител този кейк е подходящ десерт дори за хора, които имат диабет"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 232
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нектарините се обелват и нарязват на малки кубчета. Смесват се със зехтина, 1 ч.л. подсладител и нишестето и се изсипват в намаслена кексова форма.

Яйцето се разбива с останалия подсладител и солта, добавят се киселото мляко, есенцията и зехтина, след разбъркване се слага и пресятото с бакпулвера брашно. Бързо се разбърква кексово тесто, което се изсипва върху нектаринената смес.

Пече се в предварително загряла на 180 - 200 градуса фурна, като се проверява дали е изпечено с тънка клечица. Като поизстине, се освобождава от формата, като се обръща върху подноса за сервиране.

Нарязва се и се поднася студен.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
катя
катя
18.09.2012 18:10
Снимката не отговаря на рецептата.Да не би да преписвате рецепти без да ги пробвате
0
0
Hristina
Hristina
18.09.2012 18:06
Много вкусно тесто и до там, защото след час и половина печене първо на 180 после на 160 градуса остана абсолютно сурово отвътре и препечено отвън.
0
0