Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони със спанак

Канелони със спанак

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Канелони със спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • канелони - 1 опаковка
  • сирене - 2 бр., Крема
  • синьо сирене - 100 г
  • кашкавал - 200 г
  • чесън - 3 скилидки
  • спанак - 200 г, може замразен
  • зехтин - 3 с.л.
  • риган - на вкус
  • босилек - на вкус
  • Сос Бешамел
  • прясно мляко - 30 г
  • масло - 30 г
  • брашно - 2 с.л.
  • гъби - 5 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За доматения сос
  • доматено пюре - 500 г
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • риган - на вкус
  • босилек - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • пармезан - за поръсване
  • масло - за тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Канелоните се приготвят според указанието на опаковката. Смесва се крема сиренето, раздробеното синьо сирене, бланшираният спанак, зехтинът, риганът и босилекът. За бешамеловия сос се разтапя маслото, гъбите се запържват и след 2 мин. се добавя брашното.

Прибавя се прясното мляко. Овкусява се се със солта и черния пипер. Вари се, докато сосът се сгъсти. Канелоните се заливат със соса, покриват се с фолио и се пекат до пълна готовност. Преди да се извадят, се поръсват обилно с кашкавал и се пече, докато получи златиста коричка.

Доматен сос: Чесънът, бокилекът и риганът се запържват. След няколко минути се добавя доматеното пюре, солта и черният пипер. Поръсват се с пармезан и се готви, докато се сгъсти. Канелоните се сервират с доматения сос и се поръсват с босилека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: