gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети Болонезе с риган

Спагети Болонезе с риган

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Спагети Болонезе с риган1 / 3
18/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Добавете към любимите си спагети Болонезе щипка риган и се насладете на богатия вкус"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 опаковка
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • целина - 1 парче от корен и няколко листа
  • магданоз - 1 връзка
  • кайма - 500 г, телешка
  • бульон - 1 кубче, пилешко
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • домати - 1 консерва
  • захар - 1 с.л.
  • червено вино - 100 мл
  • зехтин - 1 с.л.
  • риган - на вкус
  • босилек - на вкус
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В зехтина се запържват лукът, чесънът, морковът и целината. Долива се малко вода и се пуска натрошеният пилешки бульон. Добавя се черен пипер.

Каймата се прибавя при зеленчуците, като се бърка енергично. Прибавят се виното, доматите, захарта, солта, риганът и босилекът. Добавя се магданозът на ситно нарязан.

Спагетите се варят според указанията на опаковката и се отцеждат. Поднасят се в подходящи чинии за сервиране със соса и поръсени с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: