Начин на приготвяне
Сварете ориза. През това време пригответе сос бешамел с копър: запържете брашното в малко олио, постепенно добавяйте млякото и бъркайте, докато не се сгъсти.
Овкусете със сол и черен пипер, след това добавете и ситно нарязания копър. Свалете от котлона и сложете жълтъка и сметаната.
Така получения гъст сос разбъркайте с вече сварения ориз. Настържете и пушения кашкавал.
Оформете топки от ориза и ги овалете първо в яйцето и галетата. След това ги панирайте тиган с предварително нагрято олио.
Коментари
От редактор: В съответствие с международните стандарти, залегнали в Наредбата за единиците за измервания, разрешени за използване в Република България, грам се съкращава само като г, което се изписва задължително без точка, съответно кг - отново без точка.