Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Вкусни оризови топки

Вкусни оризови топки

Вкусни оризови топки1 / 2
18/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Опасно вкусни оризови топчета, които пият неприлично количество бира - само на една рецепта разстояние от вас"

Необходими Продукти

  • ориз - 500 г
  • жълтъци - 1 брой
  • прясно мляко - 500 мл
  • олио - 300 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • копър - 1/2 връзка
  • сметана - 3 с.л.
  • кашкавал - 50 г пушен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 1 бр. (за панировката)
  • галета - 5 с.л. (панировка)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза. През това време пригответе сос бешамел с копър: запържете брашното в малко олио, постепенно добавяйте млякото и бъркайте, докато не се сгъсти.

Овкусете със сол и черен пипер, след това добавете и ситно нарязания копър. Свалете от котлона и сложете жълтъка и сметаната.

Така получения гъст сос разбъркайте с вече сварения ориз. Настържете и пушения кашкавал.

Оформете топки от ориза и ги овалете първо в яйцето и галетата. След това ги панирайте тиган с предварително нагрято олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

всетая
всетая
г е съкращение на година, гр е за грам
От редактор: В съответствие с международните стандарти, залегнали в Наредбата за единиците за измервания, разрешени за използване в Република България, грам се съкращава само като г, което се изписва задължително без точка, съответно кг - отново без точка.
25.04.2014 10:44