Оризови Топки с Кайма

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Оризови Топки с Кайма
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 2
24/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12-15 топки
"Знаете ли как да направите 15 кюфтенца само със 150 г кайма, защото ние знаем"

Необходими Продукти

  • ориз - 300 грама
  • пармезан - 50 грама
  • червен лук - 1 глава
  • кайма - 150 грама
  • доматено пюре - 1/2 ч.ч
  • грах - 50 грама
  • кашкавал - 100 грама
  • яйца - 2 бр.
  • галета
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориза се сварява в подсолена вода. След като се охлади към ориза се добавя 1 яйце и сиренето.

Запържваме лука нарязан на ситно, добавяме каймата и доматеното пюре. Оставяме го да къкри за около 15-20 минути.

Към получения сос добавете граха. Вземаме 1 супена лъжица ориз и я разстиламе на ръката ни, слагаме в центъра малко от соса и кашкавал нарязан на кубчета.

Оформяме го на топка и правим панировка с яйце и галета. Пържим в горещо олио до порозовяване.

Оставяйте да се изцеди от олиото върху кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: