Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Орзо в доматено-сметанов сос

Орзо в доматено-сметанов сос

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Орзо в доматено-сметанов сос1 / 2
21/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • орзо - 1 опаковка
  • зехтин - 2 с.л.
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 450 г, белени от консерва
  • пармезан - 3/4 ч.ч.
  • грах - 3/4 ч.ч., замразен
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът и лукът се запържват. Добавят се доматите и се готви около 8 мин. След като сместа се сгъсти, се добавя грахът и сметаната.

Орзото се сварява според указанията на опаковката, отделя се обаче 1 к.ч. от водата, в която е вряло.

Пастата се сипва в соса, прибавя се солта, черният пипер и се поръсва с пармезана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: