Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фетучини Алфредо

Фетучини Алфредо

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Фетучини Алфредо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Класическа рецепта за фетучини Алфредо, в която ще се влюбите от първата хапка"

Необходими Продукти

  • фетучини - 350 г
  • крема сирене - 250 г, Филаделфия
  • спанак - 150 г
  • пармезан - 3/4 ч.ч.
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се пуска в сгорещен тиган с 1-2 с.л. зехтин, докато спихне.

Крема сиренето се смесва заедно с млякото и маслото. Овкусява се с черния пипер и солта. Добавя се към спанака.

Бърка се непрекъснато, до получаването на сос.

Пастата се вари ал денте според указанията на опаковката. Отцежда се и се прибавя към соса. Разбърква се много внимателно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: