Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Моите фетучини Алфредо с бекон и броколи

Моите фетучини Алфредо с бекон и броколи

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Моите фетучини Алфредо с бекон и броколи
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • фетучини - 100 г с яйца De Cecco
  • грана падано - 40 - 50 г сирене
  • готварска сметана - около 150 - 200 мл /25 %/
  • масло - около 30 г
  • броколи - 4 - 5 розички, замразени
  • бекон - 3 - 4 слайса пушен
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - на вкус
  • индийско орехче - 1 щипка
  • чесън - 1 скилидка, или на прах
  • зехтин - 1 с.л., екстра върджин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в 1 литър вода с 1 ч.л. сол с време, обозначено на пакета. Запазва се около 30-40 мл от водата. След това фетучините се отцеждат в гевгир и измиват под течаща студена вода.

Броколите се сваряват в микровълнова за 3-4 минути или във врящата вода от фетучините.

В тиган с незалепващо покритие се запържва ситно нарязания бекон, докато стане хрупкав, ако е по-мазен, не е необходима допълнителна мазнина.

Беконът се изважда, в същия тиган се разтопява маслото, изсипва се сметаната, запазената вода от варенето, черният пипер, сол, чесън и индийското орехче. Настъргва се малко от сиренето и се прибавят броколите.

Разбърква се и се изсипват фетучините, ако е необходимо, се прибавя още сметана и сирене. Сервира се в подходяща чиния, отгоре се поръсва с бекона, настъргано сирене, черен пипер и струйка зехтин.

Сервират се топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: