Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пиле Франчезе с фетучини Алфредо за гарнитура

Пиле Франчезе с фетучини Алфредо за гарнитура

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Пиле Франчезе с фетучини Алфредо за гарнитура
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Изключително вкусен аламинут, важното е да се приготви за точно определеното време на пържене на пилето. То става сочно, пухкаво и ароматно. Няма какво повече да кажем, трябва да се опита задължително"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч. бяло
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 1 шепа къдрав (наситнен)
  • пармезан - 50 г
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • пилешки бульон - 240 мл
  • карамфил - 1 розичка
  • зехтин - 4 с.л.
  • масло - 4 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол
  • черен пипер
  • ФЕТУЧИНИ АЛФРЕДО
  • фетучини - 300 - 400 г
  • лук - 1/2 глава наситнен
  • сол
  • черен пипер
  • сметана - 100 мл
  • чесън - 3 скилиди пресован
  • пармезан - 100 г
  • сушени домати - около 140 г в зехтин
  • магданоз - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди от дебелата им част се разполовяват хоризонтално, без напълно да се разцепват, нека да станат като т. нар. пеперуда. Поставят се между два листа свежо фолио и с дебела тенджера с плоско дъно се начукват без да се разкъсват.

Яйцата се счупват в купа със сол, черен пипер, разбиват се с вилица. Наситнява се къдрав магданоз, добавя се и се настъргва на пух пармезан. Всичко се разбърква с вилица да стане на каша. В плоска чиния се изсипва брашното. Чесънът се смачква с плосък нож.

В тиган се загрява зехтин, маслото и розичката карамфил за аромат. Всяка пеперуда се потапя в брашно от всички страни, потупва се от излишното и се потопява в яйчената смес. Изпържва се в сгорещената мазнина за 3 до 4 мин на страна на умерена температура на котлона. Изваждат се. Отстранява се и карамфила.

В същия тиган се изсипват виното, чесънът, добавя се сок от 1/2 лимон и с дървена лъжица се минава по дъното на тигана, за да се отлепят парченцата от пилето, добавя се бульонът, магданоз и малко масло.

Оставя се да къкри за няколко минути и се прибавят пилешките гърди. Готви се за още 2 минути, изважда се и се сервира, като се залива с няколко лъжици сос.

Фетучини Алфредо

Фетучините се сваряват според указанието на производителя. Сушените домати се изцеждат и подсушават от зехтина. Нарязват се на кубчета.

В тиган се загрява зехтин. Добавя се наситнен лук, пресован чесън, разбърква се и се готви до омекване на продуктите. Добавя се сметаната, сол и черен пипер и се оставя за няколко секунди, като се разбърква докато кипне на котлона.

Добавят се сварените фетучини, настръгания на пух пармезан и сушените домати на кубчета. Разбърква се и се сваля от котлона, посипва се с наситнен магданоз. Сервира се.

Пилето Франчезе с фетучини Алфредо за гарнитура е много вкусно!

Източник: MasterChef J. Mielle

Забележка: Изключително вкусен аламинут, важното е да се приготви за точно определеното време на пържене на пилето. То става сочно, пухкаво и ароматно.

Гарнитурата е много подходяща, въпреки че фетучини Алфредо се приготвят и с наситнен на кубчета бекон, но в този случай щеше да стане прекалено тежко и аз прецених само да ги приготвя със сушени домати, което придаде прекрасен вкус от киселинността и аромата на домата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: