Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони Алфредо

Макарони Алфредо

Макарони Алфредо
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Ето още нещо по темата за Изкуството да приготвиш перфектните сочни макарони Алфредо"

Необходими Продукти

  • макарони - 300 г
  • течна сметана - 300 мл за готвене
  • бяло вино - 2 с.л
  • горчица - 1 с.л
  • сол
  • шалот - 8 бр. ( малки)
  • чесън - 1 скилидки
  • пармезан
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните според указанието на опаковката, а докато чакате, направете соса.

Изчистете шалота и чесъна от люспите. Нарежете на дребно.

В тиган или тенджера сложете малко зехтин и изчакайте да омекне.

Добавете виното и сметаната. Варени на слаб огън, докато се сгъсти. Няколко минути преди да изключете, сложете горчицата и Пармезана.

Разбъркайте и изключете. Може да сложите и магданоза в соса или да поръсите отгоре.

Сервирайте в чиния макароните Алфредо, като сложите на дъното пастата, отгоре соса, няколко люспи Пармезан, магданоз и пипер меланж.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: