Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Домашни фетучини

Домашни фетучини

Домашни фетучини
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Като майсторите - вижте как да приготвите разкошни домашни фетучини"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 250 г
  • семола - 250 г пшенична
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете тесто от яйцата, брашното и семолата. Завийте в стреч фолио и оставете за половин час в хладилника.

Готовото тесто разделете на малки топчета - колкото орех. Нагласете машинката на най-висока степен и минете тестото.

Готовия лист набрашнете от двете страни и сгънете на три.

Минавате отново, набрашнявате отново и така 4-5 пъти на тази степен, след което намалявате степените по една и по един път до желаната дебелина на фетучините.

Готовата паста разстелете и оставете да изсъхне.

Домашните фетучини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: