Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета в доматен сос с червено вино

Кюфтета в доматен сос с червено вино

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Кюфтета в доматен сос с червено вино1 / 2
19/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 225 г
  • лук - 4 глави пресен
  • чесън - 2 скилидки (скълцани)
  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • мащерка - 2 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • домати - 3 бр. (нарязани)
  • вино - 2 с.л. (червено)
  • розмарин - 2 ч.л. (нарязан)
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в купа. Прибавете ситно нарязания пресен лук, счукания чесън, пармезана и мащерката. Посолете и поръсете с черен пипер.

Смесете сместа добре и от нея оформете 12 малки кюфтенца.

Сипете зехтина в голям тиган и го загрейте. След това изпържете в него кюфтенцата, като ги обръщате, докато и от двете страни станат кафяви на цвят.

Прибавете нарязаните на ситно домати, виното, розмарина и захарта в тигана. Овкусете със сол и черен пипер.

Покрийте тигана и го оставете на огъня за още около 15 минути.

Когато ястието стане готово, сервирайте го топло, гарнирано с мащерка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: