Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Телешко месо в доматен сос и червено вино

Телешко месо в доматен сос и червено вино

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Телешко месо в доматен сос и червено вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
155 мин.
Порции
7-8
"Тази крехка телешка гозба заслужава почетното място на трапезата"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг нарязано на парчета
  • вода - 2 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • домати от консерва - 1 консерва
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • телешки бульон - 1 кубче
  • морков - 3 бр.
  • кромид лук - 6 малки глави
  • масло - 2 с.л.
  • гъби - 120 г
  • брашно - 1/4 ч.ч.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд изсипваме водата и добавяме малко сол. Оставяме да заври и после слагаме месото. Намаляваме огъня и оставяме да се готви около 1 час и 30 мин.

След това добавяме доматите и пюрето, виното, бульона, нарязаните на кръгчета моркови, нарязания на едро лук и гъбите, нарязани на филийки. Оставяме ястието да се готви още 30 мин, докато зеленчуците омекнат. Изваждаме месото.

Отделно запържваме брашното в маслото и го разреждаме с цялата течност от ястието. Разбъркваме добре до сгъстяване около 2 мин и връщаме месото обратно.

Овкусяваме със сол и черен пипер и добавяме магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: