Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Доматен сос»Доматен сос с вино

Доматен сос с вино

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Доматен сос с вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Няма значение дали ще ползвате бяло или червено вино - сосът става великолепен"

Необходими Продукти

  • домати - 600 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лук - 1 малка глава
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 5 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч., може и червено
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете доматите и ги пасирайте. По желание ги претрийте през цедка, ако искате сосът да е по-фин.

Загрейте 4 с.л. масло и запържете за кратко ситно скълцания лук и чесън. Добавете брашното, разбъркайте, докато се запържи и долейте доматения сос при непрекъснато бъркане.

Долейте виното и варете соса, докато се редуцира леко - за около 10 минути или повече. Накрая овкусете със сол и пипер на вкус. Може да добавите и щипка захар, за да притъпите киселата нотка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: