Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с Грогонзола и орехи

Талиатели с Грогонзола и орехи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Талиатели с Грогонзола и орехи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • талиатели - 300 г
  • горгонзола - 150 г
  • сметана - 150 мл
  • орехи - 50 г
  • индийско орехче - на вкус
  • пармезан - за поръсване
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите се запичат без мазнина. Сметаната се загрява и овкусява с индийското орехче, солта, черния пипер.

Оставя се да кипне. Прибавят се орехите и Грогонзолата.

Прибавя се сварената според указанията паста. Внимателно се разбърква. При сервиране се поръсва всяка порция с пармезан.

Така приготвената паста отлично се съчетава с круши, които може да задушите леко в тигана преди да добавите сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: