Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели помодоро

Талиатели помодоро

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Талиатели помодоро
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Талиатели помодоро - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • талиатели - 1 пакет
  • домати - 4 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • ементал - 150 г
  • маслини - 7 - 8 бр.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера слагаме подсолена вода, щом заври пускаме талиателите. Варим до готовност, като разбъркваме от време на време.

През това време си подготвяме соса за пастата. Почистваме си доматите и настъргваме на едро ренде.

Лука, чесъна и маслините нарязваме на ситно. Щом талиателите са готови, отнемаме от котлона и поставяме дълбок тиган, загряваме олио и задушаваме за около 5 минути лука и чесъна.

Добавяме доматите, сол и черен пипер на вкус. Варим соса до сгъстяване. Накрая добавяме нарязаните маслини и магданоз.

Изцеждаме талиателите от водата и докато са още топли, ги наръсваме с настъргания ементал.

Поставяме готовата паста ги в чиния и отгоре сипваме от соса, поръсваме с малко ементал.

Талиатели помодоро сервираме топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: